rejetto forum

hfs sometimes not reachable

blacky · 6 · 1877

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline blacky

  • Occasional poster
  • *
    • Posts: 26
    • View Profile
Hi folks,

i use hfs for a long time.
now i have Beta V 2.3 in use!

a view days ago i cant connect to hfs website any more.
very strange because sometimes it works but most of the time it does not!

my internet connection is not the problem, because i can connect to my logmein without problems. i also have an fixed IP so it is not necessary to change ip or search for another one...

i searched here in the forum and found some problems with lost ip adresses and so on.
my hft had also a message last time i did not see bevore (see attached screenshot)

also found a solution in teh german section here:
http://www.rejetto.com/forum/index.php/topic,6809.0.html
but this did not help to solve my problem  ???

can anybody give me an hint to solve this problem?


Offline bacter

  • Operator
  • Tireless poster
  • *****
    • Posts: 681
    • View Profile
There exist some smaller problem with the detection of the externel ip address in the current build, rejetto is working on it. But if you have a fixed ip (static ip) you should not be affected by this problem, nor does it matter that hfs shows in the log that it verifies the external address.
Any request to your ip (as it does for logmein) will go to hfs if your router is properly configured.
The question is now only if hfs does not respond to your request (from your picture, we can deduce that it gets the request).

In your place, I would try with a new download of the program and use the standard template to further analize what's going wrong. Try also restarting your router.
your computer has no brain - use your own !


Offline blacky

  • Occasional poster
  • *
    • Posts: 26
    • View Profile
Thanks , bacter for this hints!
I'll try to reinstall the software and also i will try to reinstall the firmware for my router, maybe is there the problem ...


Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *****
    • Posts: 13308
    • View Profile

Offline blacky

  • Occasional poster
  • *
    • Posts: 26
    • View Profile
Maybe i solved the problem yesterday because i "reinstalled" hfs and skin also i made a reset of my fritz! box router and installed a firmwareupdate to it...

now selftest says OK! But today everything works fine!

I'll try this again when connection does not work again ...
thanks inbetween ;-)


Offline Mars

  • Operator
  • Tireless poster
  • *****
    • Posts: 2008
    • View Profile
If sometime your selftest says not OK!, don't panic, it is the server(forum) asked by hfs which is sleeping.  :D

(My big boss :D) Rejetto explain all of that very good and shortly in this post

http://www.rejetto.com/forum/index.php/topic,8721.msg1050712.html#msg1050712

 ;)
« Last Edit: July 06, 2010, 01:31:24 PM by Mars »