rejetto forum

Favicon not showing in IE or Opera & others - Works fine in FireFox

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline CivicScootin

  • Occasional poster
  • *
    • Posts: 37
    • View Profile
Im having some issues with my custom favicon not showing in IE8, Oprea (latest version) as well as Chrome (latest version)..

However my custom favicon does show fine on Firefox (latest version) on my PC as well as other "outside" PC's running Firefox also..

I know a normal favicon.ico should be labeled like this between <head> ~ </head>..
Witch it is and the script would be labeled like this:
  <link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" >

However Im using an animated .GIF favicon..
This is where the issue is found as the custom .gif icon works only on Firefox and is scripted like this between <head> ~ </head>:
  <link rel="icon" type="image/gif" href="animated_favicon1.gif" >

My issue is why the custom "animated_favicon1.gif" is only showing in Firefox and not with in any other Internet browsers..
(exsample: On IE8 it will still show the IE logo with in the tabs.. Not the custom favicon)

Anyone have any ideas why the custom favicon is not showing?..
Thanks for your time..

Specs:
Beta 266
RAWR-Template-0.1.2
Also if its any help Im using this site (link below) to make my custom animated favicon:
http://www.html-kit.com/favicon/


Offline TSG

  • Operator
  • Tireless poster
  • *****
    • Posts: 1935
    • View Profile
    • RAWR-Designs
Try this, your href was relative.

<link rel="shortcut icon" type="image/gif" href="/animated_favicon1.gif" />


Offline CivicScootin

  • Occasional poster
  • *
    • Posts: 37
    • View Profile
Try this, your href was relative.

<link rel="shortcut icon" type="image/gif" href="/animated_favicon1.gif" />
Thanks for the help however the animated icon is still a no go on all other browsers but Firefox..

Hmm..
Im trully not sure what could be wrong..
Thanks anyways


Offline maverick

  • Tireless poster
  • ****
    • Posts: 1052
  • Computer Solutions
    • View Profile
Two things... Maybe enable animated images is turned off in those browsers if animated favicons needs that enabled.   Or maybe those browsers don't support animated favicons to begin with.
maverick


Offline CivicScootin

  • Occasional poster
  • *
    • Posts: 37
    • View Profile
Two things... Maybe enable animated images is turned off in those browsers if animated favicons needs that enabled.   Or maybe those browsers don't support animated favicons to begin with.
The animated images (.gifs) work fine other then the favicon.gif..
However I do believe your on to something as I used IE to test a site that has an animated favicon.gif..

Sure enough the gif does not show - however a static favicon.ico does show and replaces the IE logo..

Im sure this will work as well with in HFS..

So Ill do some testing and see what plays out..

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

Sure enough a static favicon.ico works just fine!..

I just added both both links for the animated and none animated favicon between the <head> ~ </head>..

So its layed out like this:
<head> ~
    <link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" >
    <link rel="shortcut icon" type="image/gif" href="/animated_favicon1.gif" />
~ </head>


I guess the other web browsers do not support animated favicon.gif's with in there tabs..
Hmm ~ interesting..

Thanks for the help ya'll,
Civic/Scootin


Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *****
    • Posts: 13310
    • View Profile
your problem is not related to HFS, so don't forget to ask for help on generic web authoring forums