rejetto forum

starting 2nd instance of HFS with nport=51935 gets port=8080 ???

bpier · 4 · 3879

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bpier

  • Occasional poster
  • *
    • Posts: 2
    • View Profile
Hi all,

I'm starting multiple instances of HFS and using the port parameter, but the second instance starting with a parameter of port=51935 starts, but with port 8080! 
WHY?

Port 51935 is not being used and is not otherwise blocked, a I can manually change the port from 8080 to 51935 and test the access - and it works fine.  This second instance just won't startup with the parameter setting from "port=".

Second instance command:  "C:\Program Files\HFS\hfs.exe" -c active=yes\nonly-1-instance=no\nauto-save-vfs=yes\nauto-save-options=no\nport=61935 -d 30

« Last Edit: March 05, 2013, 02:07:35 PM by bpier »


Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *****
    • Posts: 13516
    • View Profile
if you read the documentation,
Quote
To specify many commands, separate them by \n. Example:
hfs -c active=yes\nport=8080

\n is the separator, so the command is "port", not "nport"


Offline bpier

  • Occasional poster
  • *
    • Posts: 2
    • View Profile
Yes, I mis-typed; I understand that the parameter is "port" and the separator is "\n".

I'm still experiencing the problem however, wherein the port is specified on the command line and the instance starts with port 8080, which was NOT specified.


Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *****
    • Posts: 13516
    • View Profile
mm, that must be some other option, because i tested here with your command line, and the second hfs started with the specified port, not 8080.

to hunt the offending option you may use Menu > debug > show customized options
and try to change/disable what may be involved