Author Topic: Search Chinese characters get a wrong result (hsf 2.3-279)  (Read 7433 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline stonecooper

  • Occasional poster
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Search Chinese characters get a wrong result (hsf 2.3-279)
« on: June 13, 2011, 10:38:04 AM »
Hi, I'm using hfs 2.3-279 to build up a file share server. But the search function seems not work well on Chinese characters, English works well.
See the attachment,
I was trying to search "测试" in search box, the search result not only return only contain "测试" files and folder, but actually return all the files and folder which are contain any Chinese characters.

I'm not sure it's a bug a somthing I did a wrong config in somewhere...

Could you please help me.

Thanks a lot.

Follow members gave a thank to your post:


Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *
  • Posts: 12953
    • View Profile
Re: Search Chinese characters get a wrong result (hsf 2.3-279)
« Reply #1 on: June 13, 2011, 02:02:10 PM »
honestly i don't know,
also: i cannot test it, because HFS is not 100% unicode, so i would need a chinese Windows (that i would not even be able to use)

Offline stonecooper

  • Occasional poster
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Search Chinese characters get a wrong result (hsf 2.3-279)
« Reply #2 on: June 13, 2011, 02:41:28 PM »
Hi rejetto

Could you please give me some clue that how does the search file mechanism works.  I read the code the templates but not get a clear answer.

May be I can confirm it's a bug or somthing eles.

Thanks for your help.

Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *
  • Posts: 12953
    • View Profile
Re: Search Chinese characters get a wrong result (hsf 2.3-279)
« Reply #3 on: June 13, 2011, 03:48:44 PM »
the search is totally made by the program, not the template.
what HFS does is to recursively walk the folders, to list all items, but ALSO apply a filter, so that only those complying the filter are displayed.

if it's a bug, i need to be able to reproduce the problem. The problem is that i don't have a chinese system.

Offline stonecooper

  • Occasional poster
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Search Chinese characters get a wrong result (hsf 2.3-279)
« Reply #4 on: June 14, 2011, 10:27:52 AM »

if it's a bug, i need to be able to reproduce the problem. The problem is that i don't have a chinese system.

Is that possiable if I provid you a Chinese system of VitrualBox vdi file? Then you can run a Chinese system in a virtual mechine.

Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *
  • Posts: 12953
    • View Profile
Re: Search Chinese characters get a wrong result (hsf 2.3-279)
« Reply #5 on: June 16, 2011, 07:05:10 AM »
we can try
remember i don't know chinese

Follow members gave a thank to your post:


Offline stonecooper

  • Occasional poster
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Search Chinese characters get a wrong result (hsf 2.3-279)
« Reply #6 on: June 16, 2011, 02:51:45 PM »
we can try
remember i don't know chinese

Don't worry, you don't need usderstand Chinese, most Windows XP looks the same. And I will provide the test case, you can compare the search result.  ;D

Offline linuxww

  • Occasional poster
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Search Chinese characters get a wrong result (hsf 2.3-279)
« Reply #7 on: March 11, 2014, 03:24:05 AM »
I got the same problem. Has this problem been solved? Thanks.

Offline linuxww

  • Occasional poster
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Search Chinese characters get a wrong result (hsf 2.3-279)
« Reply #8 on: March 11, 2014, 06:56:49 AM »
If anything that I can help, please let me know? I really need this function to work properly as soon as possible.

Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *
  • Posts: 12953
    • View Profile
Re: Search Chinese characters get a wrong result (hsf 2.3-279)
« Reply #9 on: March 11, 2014, 11:16:14 PM »
sorry i'm not working on that for now.
but HFS is open source, so you are invited.

Offline funbsd

  • Occasional poster
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Search Chinese characters get a wrong result (hsf 2.3-279)
« Reply #10 on: August 31, 2014, 02:21:07 AM »
I've got the same problem in recent 2.3 beta version.
But it's fine when I using version 2.3 beta buid#249 and before.

Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *
  • Posts: 12953
    • View Profile
Re: Search Chinese characters get a wrong result (hsf 2.3-279)
« Reply #11 on: September 14, 2014, 07:21:55 PM »
hi funbsd, can you tell me if #250 has the problem or not?

Offline funbsd

  • Occasional poster
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Search Chinese characters get a wrong result (hsf 2.3-279)
« Reply #12 on: September 29, 2014, 05:13:45 AM »
hi funbsd, can you tell me if #250 has the problem or not?

I don't have #250.
Where can I get it?

Offline funbsd

  • Occasional poster
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Search Chinese characters get a wrong result (hsf 2.3-279)
« Reply #13 on: September 29, 2014, 05:42:44 AM »
hi funbsd, can you tell me if #250 has the problem or not?

I have tested it.
It's work well until #267.
It does not work well since #269.

But I can not download #268 from:
http://www.melauto.it/rejetto/beta/hfs268.exe
So I don't test it.

It's really weird. #268 is missing, and since then, it does not work well.


Offline funbsd

  • Occasional poster
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Search Chinese characters get a wrong result (hsf 2.3-279)
« Reply #14 on: September 29, 2014, 05:48:13 AM »
hi funbsd, can you tell me if #250 has the problem or not?

And some #26x version report as Adware.Gen or Trojan.Gen.2 infected by symantec endpoint antivirus.


Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *
  • Posts: 12953
    • View Profile
Re: Search Chinese characters get a wrong result (hsf 2.3-279)
« Reply #15 on: October 02, 2014, 08:38:59 AM »
Those are false alarms, don't worry.
Anyway your work was excellent, Thanks. I'll try to see what I can make of it.