Author Topic: Small Bug, Idle (invisible) connections  (Read 6246 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ELEVENNNN

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 257
  • havent been here lately, still wont be here?
    • View Profile
Small Bug, Idle (invisible) connections
« on: November 20, 2007, 03:32:42 AM »
Hey.  I attached a picture, it pretty much explains itself.  Basically at some point I had some idle connections that just disappeared with info but stay in my current connected IP's field at the bottom, as well as the transfer percentage in the taskbar.  There are about 15 or so, they arent hurting anything, just curious.  I know restarting HFS will fix it, but I'm going for high uptime :)  I can't kick the idle, or kick all..

Like I said its no big deal, Rejetto won't be back for awhile anyway so it dosent matter.
Screenshot attached.
This is going to take a long time
.................+...........................................
...................+.............+.................+.........
......................................

Offline bacter

  • Operator
  • Tireless poster
  • *****
  • Posts: 682
    • View Profile
Re: Small Bug, Idle (invisible) connections
« Reply #1 on: November 20, 2007, 07:33:37 AM »
Your are using build 143, actual is 144, perhaps problem isi solved.

At this moment, I'am trying to access your server (from /81.172.14.xxx), but it does not respond. see if there's some get from here.
your computer has no brain - use your own !

Offline maverick

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 1052
  • Computer Solutions
    • View Profile
Re: Small Bug, Idle (invisible) connections
« Reply #2 on: November 20, 2007, 07:44:37 AM »
ELEVENNNN

I'm not sure what you are trying to say but from what I see in your attachment everything looks normal with 0 connections.  After a period of inactivity, a timeout kicks the idle connections.  What do you have your connection inactivity timeout set at in limits?  If I remember, I think the default is 60 seconds.
maverick

Offline TSG

  • Operator
  • Tireless poster
  • *****
  • Posts: 1934
    • View Profile
    • RAWR-Designs
Re: Small Bug, Idle (invisible) connections
« Reply #3 on: November 20, 2007, 11:39:22 AM »
I have experienced this bug in a build a long time ago. rejetto tried to fix it, I guess it might be back again.

You're on the right track mav :)

My bug on the other hand wasnt a problem with the timeout... well it hid the IP once they left and w/e but I think its just that the rows aren't being updated as connections are being kicked.
« Last Edit: November 20, 2007, 11:41:39 AM by That_Stevens_Guy »

Offline maverick

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 1052
  • Computer Solutions
    • View Profile
Re: Small Bug, Idle (invisible) connections
« Reply #4 on: November 20, 2007, 01:23:29 PM »
That_Stevens_Guy

That portion of the gui is refreshed once every ten seconds.  If you look back through the threads, you should find one where this was discussed.  Originally rejetto had that set to refresh once every second but some found that it just caused an annoying flicker in the gui.  So he slowed it down to once every 10 seconds.  However, I don't think that is the problem if there is one.  No problems like that here.
maverick

Offline ELEVENNNN

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 257
  • havent been here lately, still wont be here?
    • View Profile
Re: Small Bug, Idle (invisible) connections
« Reply #5 on: November 20, 2007, 08:52:58 PM »
Please look again.  They arent idle connections, idle connections would say idle, or requesting or something along those lines.  They are just blank lines in the IP tables and there are alot of them. Each arrow on the side is one blank line in the ip table; look how small the scroll bars are.

Yes, it is 143, my bad; not updating for awhile though.

@ Bacter, that was just some random guys IP who connected.
@ TSG, that sounds about like what is happening.
« Last Edit: November 20, 2007, 08:57:43 PM by ELEVENNNN »
This is going to take a long time
.................+...........................................
...................+.............+.................+.........
......................................

Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *
  • Posts: 12953
    • View Profile
Re: Small Bug, Idle (invisible) connections
« Reply #6 on: November 20, 2007, 11:11:46 PM »
i understand perfectly, i remember this problem in the past.
can you furnish your "customized options" ?

Offline ELEVENNNN

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 257
  • havent been here lately, still wont be here?
    • View Profile
Re: Small Bug, Idle (invisible) connections
« Reply #7 on: November 21, 2007, 01:14:22 AM »
I'm not allowed to remote in from work as usual  >:(.  On my break I'll hop on the other domain and get them to you; thats a few hours from now.  I assume furnish means post them.

Edit: Aww, I need to get WoLi setup, my server randomly hibernates now.. sometimes I'll turn it on and within 20 minutes it kicks into hibernating on its own, but if its in use it never does it.. that being said on my break I cant even remote in to test it..  I'll get WoLi setup here shortly so this doesnt happen again.

-Kurt
« Last Edit: November 21, 2007, 02:26:59 AM by ELEVENNNN »
This is going to take a long time
.................+...........................................
...................+.............+.................+.........
......................................

Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *
  • Posts: 12953
    • View Profile
Re: Small Bug, Idle (invisible) connections
« Reply #8 on: November 21, 2007, 02:37:47 PM »
i meant to give them to me, through any system you like

Offline ELEVENNNN

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 257
  • havent been here lately, still wont be here?
    • View Profile
Re: Small Bug, Idle (invisible) connections
« Reply #9 on: November 22, 2007, 07:46:13 AM »
Sorry it took so long, been a hectic day
One other thing, The graph does not update. 
I'm pretty sure restarting HFS would fix this but its been up for 7 days.  I guess uptime doesnt really matter though.

This looks like the problem: leave-disconnected-connections=yes -- but it corresponds to right clicking in the connections table and chosing leave disconnect connections, this just makes the blank spaces say 'disconnected'.

Alrighty:

Quote
only-1-instance=no
default: yes

easy=no
default: yes

port=80
default:

log-read-only=no
default: yes

log-font-name=Franklin Gothic Medium
default:

log-font-size=9
default: 0

custom-ip=elevennnn.no-ip.org
default:

dynamic-dns-updater=...dynupdate.no-ip.com...
default:

search-better-ip=no
default: yes

start-minimized=yes
default: no

beep-on-flash=yes
default: no

prevent-leeching=no
default: yes

list-protected-items=yes
default: no

last-update-check=39402.4395392014
default: 0

tray-shows=ips
default: downloads

graph-rate=50
default: 10

last-file-open=C:\HFServer\pfs.vfs
default:

recent-files=C:\HFServer\pfs.vfs|C:\HFServer\fs.vfs|H:\HFSServer\fs.vfs|H:\yay\fs.vfs
default:

ips-ever-connected=24.18.38.171;74.128.96.118;207.210.215.194;68.37.197.107;67.170.95.202;218.59.120.5;216.17.105.202;218.59.122.115;24.17.134.254;127.0.0.1;134.39.100.70;69.7.44.203;76.104.136.183;74.95.157.9;134.39.100.71;91.151.84.22;74.130.156.84;195.175.37.70;67.183.102.101;67.183.35.239;70.89.127.25;67.183.225.72;212.127.231.108;80.156.0.107;222.79.61.126;125.77.79.32;70.84.186.98;80.86.200.208;211.221.72.102;24.17.129.177;74.130.34.165;87.24.234.187;219.86.99.14;24.141.56.208;84.104.178.46;202.201.11.176;209.40.72.2;24.12.183.239;83.92.215.123;72.0.175.154;24.141.77.7;24.18.122.54;222.185.155.53;24.1.231.165;216.75.34.200;213.244.160.116;71.197.173.113;192.168.1.100;76.104.144.162;74.128.178.10;124.224.56.237;24.14.243.200;218.10.111.106;76.104.156.100;60.212.81.240;218.59.120.90;91.186.17.36;67.183.171.45;71.227.238.146;222.217.221.214;74.128.98.57;59.61.216.55;67.161.124.150;82.235.32.159;89.220.52.91;74.6.29.27;74.6.23.152;74.6.23.18;207.47.216.95;195.22.104.2;68.33.173.231;77.251.218.17;74.6.19.73;219.153.5.169;84.188.125.184;74.6.25.146;74.6.25.226;74.6.25.141;24.15.185.160;58.55.87.222;81.13.35.46;202.83.175.50;61.68.215.207;87.91.160.84;189.25.211.194;65.55.212.233;218.246.181.250;221.1.209.70;218.7.43.197;67.29.139.234;122.201.36.155;159.148.97.48;24.212.55.22;12.155.200.45;74.6.23.200;74.6.26.78;74.6.25.150;74.6.25.13;67.53.225.29;64.139.51.150;64.142.79.41;63.203.65.217;74.6.26.25;74.6.24.150;74.6.23.15;84.220.6.241;81.50.147.153;91.13.188.212;71.117.248.213;64.71.165.195;67.141.8.97;72.55.156.49;59.100.26.98;219.81.239.143;203.86.55.7;65.55.209.116;74.6.23.100;74.6.24.102;76.104.250.124;71.118.80.174;84.220.3.16;124.177.64.102;81.50.140.224;87.118.100.206;58.55.82.46;202.170.51.242;91.13.142.149;24.161.50.41;192.168.1.102;61.95.148.11;74.6.24.41;74.6.24.124;61.19.219.32;212.56.17.125;72.165.190.226;90.33.119.253;81.172.14.101;71.39.201.211;60.212.81.217;76.7.170.219;81.210.240.149;92.193.63.200;203.122.195.213;132.69.227.238;195.1.77.77;86.137.80.75;59.100.30.19;81.210.134.81;66.187.233.202;85.141.204.154;62.75.214.218;74.6.25.236;66.249.73.111;203.122.194.21;200.24.109.194;24.17.129.233
default:

leave-disconnected-connections=yes
default: no

tray-instead-of-quit=yes
default: no

last-external-address=24.18.38.171
default:

out-total=21508666188
default: 0

in-total=4829724735
default: 0

hits-total=97692
default: 0

downloads-total=10324
default: 0

upload-total=126
default: 0

connections-columns=IP;215|Filename;286|Status;157|%;181|Speed;99|Time left;59|
default: IP;120|Filename;180|Status;180|Speed;60|Time left;55|%;50|

tester-updates=yes
default: no

copy-url-on-addition=no
default: yes

ip-services=http://www.whatismyip.org/|;http://www.melauto.it/public/rejetto/ip.php|;http://www.mywanip.com/|ipaddress">;http://checkip.dyndns.org|: ;http://ipdetect.dnspark.com/|:
default:

ip-services-time=39401.9610557639
default: 0



-Kurt <Rocking out to sdra! btw, its relaxing>
« Last Edit: November 22, 2007, 09:00:18 AM by ELEVENNNN »
This is going to take a long time
.................+...........................................
...................+.............+.................+.........
......................................

Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *
  • Posts: 12953
    • View Profile
Re: Small Bug, Idle (invisible) connections
« Reply #10 on: November 25, 2007, 04:00:18 PM »
i made a possible fix in the next build

elevennnnz

  • Guest
Re: Small Bug, Idle (invisible) connections
« Reply #11 on: December 04, 2007, 04:29:02 AM »
I had this happen after 143 (where I found it) after I upgraded to 146, I just upgraed to 160 we wil see what happens.  It may be partly from hibernating and restaring each night, thats the only thing new that I've been doing.

Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *
  • Posts: 12953
    • View Profile
Re: Small Bug, Idle (invisible) connections
« Reply #12 on: December 18, 2007, 02:56:28 AM »
should i consider this problem fixed?

Offline ELEVENNNN

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 257
  • havent been here lately, still wont be here?
    • View Profile
Re: Small Bug, Idle (invisible) connections
« Reply #13 on: December 18, 2007, 03:20:27 AM »
to be honest, i have no idea.  I've been going light on hfs within the last week because I think comcast capped my upload yet again.  also im pinging 150 where i normally ping 70 or so, but regardless, its been running just not on a open port and I havent seen any invisible connection problems.  I suppose you can consider it fixed and if it happens again i'll let you know (or someone else with)
This is going to take a long time
.................+...........................................
...................+.............+.................+.........
......................................