Author Topic: ledufe lost post - how to use [file.<EXT>]  (Read 4194 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *
  • Posts: 12953
    • View Profile
ledufe lost post - how to use [file.<EXT>]
« on: June 19, 2006, 05:35:01 AM »
this is a post i've been able to recover

in the wiki on the HFS: template
http://www.rejetto.com/wiki/index.php/HFS:_Template#Sections_list

there is a explanation about using another section in the template
but i couldnt make it work :


Quote

Sections list

Sections available in the template:
[style]
HTML for the %style% symbol
[login-link]
HTML for the %login-link% symbol when no user is logged in
[loggedin]
HTML for the %loggedin% symbol when the user has logged in
[up]
HTML for the %up% symbol when there's a parent folder (not root)
[link]
HTML for the a link to an URL
[folder]
HTML for the link to a folder
[file]
HTML for the link to a file
[file.<EXT>]
.... (since v2.1beta)   


how can i create/use the section to especified file extension like JPG
can you meke some exemple to me?

i tryed this on my template,
there is already a section called "[File]"

so i created a section called [file.<jpg>], [file.jpg], try many types, but none work....
[file.jpg]
%new%
<a href="%item-url%">
<img align=top src="tn-%item-url%" alt="File">
%item-name%
</a>
%comment%
<td align=center class=row>
%item-size%
<td align=center class=row>
%item-modified%

Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *
  • Posts: 12953
    • View Profile
ledufe lost post - how to use [file.<EXT>]
« Reply #1 on: June 19, 2006, 05:35:17 AM »
[file.jpg] is right
"doesn't work" is not enough, try to explain what's happening
(of course you are using 2.1)

Offline TSG

  • Operator
  • Tireless poster
  • *****
  • Posts: 1934
    • View Profile
    • RAWR-Designs
Re: ledufe lost post - how to use [file.<EXT>]
« Reply #2 on: October 22, 2006, 07:26:14 AM »
This is a very interesting topic, i have been using a javascript function to do this, but like ledufe i cant seem to get it to work with the [file.jpg] either...

Offline ledufe

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 272
  • LEandro DUpont FErreira
    • View Profile
    • http://ledufe.no-ip.info:2222
Re: ledufe lost post - how to use [file.<EXT>]
« Reply #3 on: October 22, 2006, 01:51:19 PM »
...but like ledufe i cant seem to get it to work with the [file.jpg] either...

what di you mean here? i was able to make this work  ;D as i posted here bellow

well this is a sample that works, and this sample was made to apply on the default template, but i guess that you can use this exemple to fit your needs and if you still got any doubts after read this code, try private message me or my msn messenger, i would be happy if i can help.

Code: [Select]
[file.mp3]
<tr>
<td>
%new%
<a href="%item-url%">
<img src="/~img_file" />
 %item-name%
</a>
%comment%
<td align=right>
%item-size%
<td align=right>
%item-modified%
<td align=right>
%item-dl-count%
<td align=right>
<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" width="300" height="20" id="mp3player"
    codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" >
  <param name="movie" value="http://%host%/mp3player.swf" />
<param name="flashvars" value="config=http://www.server.com/config.xml&file=http://www.server.com/playlist.xml" />
  <embed src="http://%host%/mp3player.swf" width="300" height="20" name="mp3player"
    flashvars="file=%item-url%"
    type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</object>


[file.mpg]
<tr>
<td>
%new%
<a href="%item-url%">
<img src="/~img_file" />
 %item-name%
</a>
%comment%
<td align=right>
%item-size%
<td align=right>
%item-modified%
<td align=right>
%item-dl-count%
<td align=right>
    <!-- begin embedded WindowsMedia file... -->
      <table border='0' cellpadding='0' align="center">
      <tr><td>
      <OBJECT id='mediaPlayer' width="176" height="189"
      classid='CLSID:22d6f312-b0f6-11d0-94ab-0080c74c7e95'
      codebase='http://activex.microsoft.com/activex/controls/mplayer/en/nsmp2inf.cab#Version=5,1,52,701'
      standby='Loading Microsoft Windows Media Player components...' type='application/x-oleobject'>
      <param name='fileName' value="%item-url%">
      <param name='animationatStart' value='true'>
      <param name='transparentatStart' value='true'>
      <param name='autoStart' value="false">
      <param name='showControls' value="true">
      <param name='loop' value="true">
      <EMBED type='application/x-mplayer2'
        pluginspage='http://microsoft.com/windows/mediaplayer/en/download/'
        id='mediaPlayer' name='mediaPlayer' displaysize='4' autosize='-1'
        bgcolor='darkblue' showcontrols="true" showtracker='-1'
        showdisplay='0' showstatusbar='-1' videoborder3d='-1' width="176" height="189"
        src="%item-url%" autostart="false" designtimesp='5311' loop="true">
      </EMBED>
      </OBJECT>
      </td></tr>
      <!-- ...end embedded WindowsMedia file -->
    <!-- begin link to launch external media player... -->
        <tr><td align='center'>
        <a href="%item-url%" style='font-size: 85%;' target='_blank'>Launch in external player</a>
        <!-- ...end link to launch external media player... -->
        </td></tr>
      </table>

[file.jpg]
<tr>
<td>
%new%
<a href="%item-url%">
<img src="/~img_file" />
 %item-name%
</a>
%comment%
<td align=right>
%item-size%
<td align=right>
%item-modified%
<td align=right>
%item-dl-count%
<td align=right>
<img src="tn-%item-url%" alt="Thumbnail Missing" width="160" height="120" />

in this code i puted the flash mp3 for each mp3 file, put a embeded player for each mpg file and also a thumbnail view for each jpg file...
« Last Edit: October 22, 2006, 06:34:00 PM by ledufe »
<<LeDuFe>>

Johan

  • Guest
Re: ledufe lost post - how to use [file.<EXT>]
« Reply #4 on: August 15, 2007, 01:11:35 PM »
How can you "stream" mpg videos without making the player load the entire fracking song first!?

thanks, btw, for nice howto in making mp3's play using the flash player. It would be nice to have the video player act as the mp3 player acts.. starts to play and buffers on-the-fly.

Was using this code:

[file.mpg]
<tr>
<td>
%new%
<a href="%item-url%">
<img src="/~img_file" />
 %item-name%
</a>
%comment%
<td align=right>
%item-size%
<td align=right>
%item-modified%
<td align=right>
%item-dl-count%
<td align=right>
    <!-- begin embedded WindowsMedia file... -->
      <table border='0' cellpadding='0' align="center">
      <tr><td>
      <OBJECT id='mediaPlayer' width="176" height="189"
      classid='CLSID:22d6f312-b0f6-11d0-94ab-0080c74c7e95'
      codebase='http://activex.microsoft.com/activex/controls/mplayer/en/nsmp2inf.cab#Version=5,1,52,701'
      standby='Loading Microsoft Windows Media Player components...' type='application/x-oleobject'>
      <param name='fileName' value="%item-url%">
      <param name='animationatStart' value='true'>
      <param name='transparentatStart' value='true'>
      <param name='autoStart' value="false">
      <param name='showControls' value="true">
      <param name='loop' value="true">
      <EMBED type='application/x-mplayer2'
        pluginspage='http://microsoft.com/windows/mediaplayer/en/download/'
        id='mediaPlayer' name='mediaPlayer' displaysize='4' autosize='-1'
        bgcolor='darkblue' showcontrols="true" showtracker='-1'
        showdisplay='0' showstatusbar='-1' videoborder3d='-1' width="176" height="189"
        src="%item-url%" autostart="false" designtimesp='5311' loop="true">
      </EMBED>
      </OBJECT>
      </td></tr>
      <!-- ...end embedded WindowsMedia file -->
    <!-- begin link to launch external media player... -->
        <tr><td align='center'>
        <a href="%item-url%" style='font-size: 85%;' target='_blank'>Launch in external player</a>
        <!-- ...end link to launch external media player... -->
        </td></tr>
      </table>

it's the only thing that even loads and runs, (after it has downloaded the song first, that is).

Offline TSG

  • Operator
  • Tireless poster
  • *****
  • Posts: 1934
    • View Profile
    • RAWR-Designs
Re: ledufe lost post - how to use [file.<EXT>]
« Reply #5 on: August 15, 2007, 04:18:28 PM »
Media Player only works with Internet Explorer *unsure about opera..*. So far we have a flash .flv player, flash .mp3 player, and have also managed to make use of the DivX web player plugin for .avi and .divx.

I have not come across anything that can play .mpg, .wmv, .wma.... we used to use an mms:// link that launched the object into windows media player from any browser, but since wmp11 this no longer works.

So for now, the templates just have this set to download with no preview method. Keen to hear about any other way of showing these formats, .mpg, .wmv, .wma...

Jeff

  • Guest
Re: ledufe lost post - how to use [file.<EXT>]
« Reply #6 on: September 16, 2007, 04:31:56 AM »
I don't know if anyone else has figured this out yet or not, but I HAVE gotten WMP 11 to work with mms://.  What I found was that if the URL had a port number in it, for whatever reason, it would not work.  But if you use something like DynDNS's WebHop service to get an address that doesn't have the port number in it and use the WebHop address as the URL, then everything seems to work fine.  I don't know why this happens, but this fix has worked for me so far.  So again, the way I have gotten mms:// to work with WMP 11 is that the URL must NOT contain a port number.  I just checked, and it works for me with .mp3, .wmv, and ,wma files.  Has anyone else noticed this, or have I just been lucky so far?

JEFF

Offline TSG

  • Operator
  • Tireless poster
  • *****
  • Posts: 1934
    • View Profile
    • RAWR-Designs
Re: ledufe lost post - how to use [file.<EXT>]
« Reply #7 on: September 16, 2007, 08:11:02 AM »
Yes we determined this. Everyone i know has a port on their HFS, except Giant Eagle, so it renders the mms:// useless to the masses, if it works for some, i will provide the code to implement it in the readme of the ToG and Terayon, but it wont be a default feature anymore.