Author Topic: hosting more than 1 web sit with hfs  (Read 2164 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jason Johnson

  • Guest
hosting more than 1 web sit with hfs
« on: March 13, 2007, 03:07:50 PM »
hi

can i host more than 1 site with hfs and how can i do this

thanks
blackmode

Offline Giant Eagle

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 535
  • >=3 RAWR!
    • View Profile
    • RAWR-Designs.com
Re: hosting more than 1 web sit with hfs
« Reply #1 on: March 13, 2007, 03:30:09 PM »
Sure you can!

Go to menu -> start / exit -> and deselect the 'Only 1 instance' button.

That makes it possible to run multiple HFS instances at once. (The only limit is that they cant run on the same port)

Jason Johnson

  • Guest
Re: hosting more than 1 web sit with hfs
« Reply #2 on: March 13, 2007, 05:32:43 PM »
thanks
so how do i link seperate index files to the same i.p?

blackmode

Offline Giant Eagle

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 535
  • >=3 RAWR!
    • View Profile
    • RAWR-Designs.com
Re: hosting more than 1 web sit with hfs
« Reply #3 on: March 13, 2007, 09:35:32 PM »
Just like you do with any other hyperlink, only this time you add the correct port to the link (Eg. :80 or :8080, depends on what port your second hfs is running)

Jason Johnson

  • Guest
Re: hosting more than 1 web sit with hfs
« Reply #4 on: March 13, 2007, 11:06:24 PM »
how do i run several hfs exe i dont seem able too?

Offline Giant Eagle

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 535
  • >=3 RAWR!
    • View Profile
    • RAWR-Designs.com
Re: hosting more than 1 web sit with hfs
« Reply #5 on: March 14, 2007, 08:10:42 AM »
Like i said in a previous post..

Go to menu, browse to 'Start / Exit' and deselect the 'Only 1 instance' button.

That makes it able to start multiple HFS instances at once

Offline maverick

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 1052
  • Computer Solutions
    • View Profile
Re: hosting more than 1 web sit with hfs
« Reply #6 on: March 14, 2007, 09:45:17 AM »
how do i run several hfs exe i dont seem able too?

Do as Giant Eagle says above.  Once you make that menu change in start/exit, shut down HFS.  Then re-start.  Once HFS is running, you can start another instance of it by starting it again.  Then it will be running 2 times.  Just remember to change the port on one of those so they aren't running on the same port.
maverick

Offline TGeRi

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 113
    • View Profile
Re: hosting more than 1 web sit with hfs
« Reply #7 on: March 21, 2007, 04:52:16 AM »
Hi!

I really don't need this feat. but if someone is really hosting multiple sites maybe would be happy if there would be an option to give HFS any icon in the tray. Hmm?

TG

Offline maverick

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 1052
  • Computer Solutions
    • View Profile
Re: hosting more than 1 web sit with hfs
« Reply #8 on: March 21, 2007, 06:37:17 AM »
I really don't need this feat. but if someone is really hosting multiple sites maybe would be happy if there would be an option to give HFS any icon in the tray. Hmm?

If I run more than one instance of HFS, I get more than one HFS tray icon - one for each server that's running.
maverick

Offline ice81

  • Occasional poster
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: hosting more than 1 web sit with hfs
« Reply #9 on: March 22, 2007, 11:09:45 AM »
If I run more than one instance of HFS, I get more than one HFS tray icon - one for each server that's running.
[/quote]

That´s really nice !! I Have 3 Websites running an there No Problems !! But Now there´s 3 X the Same icon in the taskbar !! Knows somebody how I can Change the Icon with a pic or mark them seperate ??? ??

Offline maverick

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 1052
  • Computer Solutions
    • View Profile
Re: hosting more than 1 web sit with hfs
« Reply #10 on: March 22, 2007, 01:42:29 PM »
Knows somebody how I can Change the con with a pic or mark them seperate ???

There is only 1 icon.  But you can make some changes to the icon information for each server  you are running.  In Expert Mode, Go to...  Menu -> Tray Icon -> Tray Message ... and select different information for each server icon.  What would be different would be the port as each server would run on a different port.  Then when you hover you mouse over the icon it will show you that information so you will know which icon belongs to which server.
maverick

Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *
  • Posts: 12953
    • View Profile
Re: hosting more than 1 web sit with hfs
« Reply #11 on: March 22, 2007, 03:40:47 PM »
Why don't just use 1 HFS and 3 folders?

Offline ice81

  • Occasional poster
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: hosting more than 1 web sit with hfs
« Reply #12 on: March 26, 2007, 08:22:01 PM »
Yes Maverick I mean 1 Icon for 1 Server !!! I have run three  ::) !!! But Thx now i´ve change the icons so that i can discern what Icon is what for a website  :) !!! Hi Rejetto that´s a good question !!! I´ve made a New topic about this because i found no other one and i´m not sure what should i do to stay secure when running 1 HFS  :-\ !!!