Author Topic: 2.0 coming...  (Read 364492 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mr. Anon

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 270
    • View Profile
2.0 coming...
« Reply #15 on: April 17, 2004, 07:55:04 AM »
Quote from: "Rafi"
Quote from: "Mr. Anon"
Ah... got it! Thanks!
Feature Request: Set default upload path for root and enable upload access.

I think not. what about a little security & privacy... :cry: better a bit difficult then sorry... ;)
Oops... I mean to set a default path (root) to upload to so that the HFS admin could Enable upload access on root... :lol: Sorry for the confusion.

Anyways, I worked on the HTML Template and fixed the 404 Not Found error, but then I don't know where the browser should post the data to, I tried /~upload and it doesn't work. HFS keeps on saying Requested POST "..." and no files actually appear on the screen.

Quote from: "rejetto"
VER: 2.0
+ new HTML template symbols: %build-time%
+ filemasks now support inverted logic: just put "\" ahead
+ pipelined requests now supported
+ File Menu -> "Don't count as download"
* "No tray icon for file extentions" has been removed because obsolete
* symbol %login% renamed in %login-link%
- file hints: also inherited user access were shown (while the rest shown is just local)
- having folders URLs with no trailing slash, caused problems with some folder/browser pairs
Could you explain these to me, I don't get what they are used for.  :?

BUG #3: Multiple Users Bug
Users could be created with the same name in Alpha2. Where it is not possible to have different passwords all at once for the same user.

COMMENT #1: Second Instance Port
Is HFS designed to open port 33xx when a second instance of the program is run?

COMMENT #2: HFS Shell Extension
Would it be better if HFS does not open different instances of HFS for every files added by shell extension? (For example: "1.exe and 2.exe is selected, right click, HFS, then HFS stores 1.exe at port 33x8 and 2.exe at port 33x9. Could HFS just store it all at one instance of the program? Two files at port 33x8 for example.)

Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *
  • Posts: 12953
    • View Profile
2.0 coming...
« Reply #16 on: April 17, 2004, 01:09:06 PM »
1. the root is actually a special virtual folder. it is already in to-do to make it possible to turn it in a real-folder.
2. i don't get your %encoded-folder% problem. maybe you customized your template. if not, please tell me how to reproduce the bug.
3. i understand it was not obvious how to get the upload feature, thus i will change the what's new:
+ File Menu -> Upload (only for real-folders)

Quote
Could you explain these to me, I don't get what they are used for.
i'll do my best
Quote
+ new HTML template symbols: %build-time%
it is the time spent by HFS to build the output page
Quote
+ filemasks now support inverted logic: just put "\" ahead
anywhere you got a filemask, like files filter where you specify what files to show, you can now specify what files to DONT show.
Quote
+ pipelined requests now supported
pipelined requests are a way of working speeding up the download of complex pages. new requests are made before the previous reply are fulfilled. IE doesn't use it AFAIK. in Mozilla it is an option. Opera does it, no option.
Quote
+ File Menu -> "Don't count as download"
this is an FR made by neoj on this forum. another explanation is present in the dialog.
Quote
* "No tray icon for file extentions" has been removed because obsolete
obsolete cause of the above feature
Quote
* symbol %login% renamed in %login-link%
just rename symbols in your customized template

the rest is bugfixing

Quote
BUG #3: Multiple Users Bug
fixed

Quote
COMMENT #1: Second Instance Port
nope, the port selection is delegated to the system

Quote
COMMENT #2: HFS Shell Extension
this was discussed in multiple threads and is already in to-do list.
i would like to have it for v2.0, but i have to submit to the OS-contest a final version for the end of this month.

Offline Rafi

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 452
    • View Profile
2.0 coming...
« Reply #17 on: April 17, 2004, 02:48:05 PM »
Quote from: "rejetto"
2. i don't get your %encoded-folder% problem. maybe you customized your template. if not, please tell me how to reproduce the bug.
Here is the log . actually nothing special was done to make it happen... it happens also with clean install and only one real folder.


-------------------log---------------

7/04/04 17:40:17  80.178.36.68:1223 Connected
17/04/04 17:40:17  rafi@80.178.36.68:1223 Requested GET /My Upload/~upload
17/04/04 17:40:17  rafi@80.178.36.68:1223 Request dump
> GET /My%20Upload/~upload HTTP/1.1
> Accept: image/gif, image/x-xbitmap, image/jpeg, image/pjpeg, application/vnd.ms-powerpoint, application/vnd.ms-excel, application/msword, application/x-shockwave-flash, */*
> Referer: http://80.178.36.68/My%20Upload/
> Accept-Language: he,ru;q=0.5
> Accept-Encoding: gzip, deflate
> User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; H010818; .NET CLR 1.1.4322)
> Host: 80.178.36.68
> Connection: Keep-Alive
> Authorization: Basic cmFmaTpyYWZpZGFy
17/04/04 17:40:17  rafi@80.178.36.68:1223 Served 1937 bytes
17/04/04 17:40:17  80.178.36.68:1223 Requested GET /~img27
17/04/04 17:40:17  80.178.36.68:1223 Request dump
> GET /~img27 HTTP/1.1
> Accept: */*
> Referer: http://80.178.36.68/My%20Upload/~upload
> Accept-Language: he,ru;q=0.5
> Accept-Encoding: gzip, deflate
> User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; H010818; .NET CLR 1.1.4322)
> Host: 80.178.36.68
> Connection: Keep-Alive
17/04/04 17:40:17  80.178.36.68:1224 Connected
17/04/04 17:40:18  80.178.36.68:1224 Requested GET /~img14
17/04/04 17:40:18  80.178.36.68:1224 Request dump
> GET /~img14 HTTP/1.1
> Accept: */*
> Referer: http://80.178.36.68/My%20Upload/~upload
> Accept-Language: he,ru;q=0.5
> Accept-Encoding: gzip, deflate
> User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; H010818; .NET CLR 1.1.4322)
> Host: 80.178.36.68
> Connection: Keep-Alive
17/04/04 17:40:18  80.178.36.68:1223 Served 583 bytes
17/04/04 17:40:18  80.178.36.68:1224 Served 578 bytes
17/04/04 17:40:24  rafi@80.178.36.68:1223 Requested POST /My Upload/%encoded-folder%
17/04/04 17:40:24  rafi@80.178.36.68:1223 Request dump
> POST /My%20Upload/%encoded-folder% HTTP/1.1
> Accept: image/gif, image/x-xbitmap, image/jpeg, image/pjpeg, application/vnd.ms-powerpoint, application/vnd.ms-excel, application/msword, application/x-shockwave-flash, */*
> Referer: http://80.178.36.68/My%20Upload/~upload
> Accept-Language: he,ru;q=0.5
> Content-Type: multipart/form-data; boundary=---------------------------7d410418c24
> Accept-Encoding: gzip, deflate
> User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; H010818; .NET CLR 1.1.4322)
> Host: 80.178.36.68
> Content-Length: 46
> Connection: Keep-Alive
> Cache-Control: no-cache
> Authorization: Basic cmFmaTpyYWZpZGFy
17/04/04 17:40:24  rafi@80.178.36.68:1223 Served not - 404
17/04/04 17:40:24  rafi@80.178.36.68:1223 Disconnected by server - 3865 bytes sent
17/04/04 17:41:19  80.178.36.68:1224 Disconnected - 578 bytes sent

Offline Mr. Anon

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 270
    • View Profile
2.0 coming...
« Reply #18 on: April 17, 2004, 04:44:37 PM »
Quote
2. i don't get your %encoded-folder% problem. maybe you customized your template. if not, please tell me how to reproduce the bug.
OK...
Here are the HTML code from the browser:
Quote
<div style="float:right; padding:15px;"><a href="%encoded-folder%~login" class=button><img border=0 align=absbottom src="/~img27"> LOGIN</a></div>
Quote
<a class=folder href="%encoded-folder%"><img src="/~img14"> Back to file list</a>
Quote
<form action="%encoded-folder%" method=post enctype="multipart/form-data">
As you could see above, form action is set to %encoded-folder%, so the browser sent its POST command to /%encoded-folder% and resulted in a 404 Not Found error.

nanackle

  • Guest
huh?
« Reply #19 on: April 17, 2004, 10:27:13 PM »
Quote from: "catgirl"
"upload" not work. :(



I have turned on uploading for anyone on a real folder, but how do I get the upload page when I am browsing in my web browser? I'm sorry if I am missing the obvious.... but I read the entire thread and am trying my best to find the answer on my own... and any help would be greatly appreciated!


Thanks again.

Offline Mr. Anon

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 270
    • View Profile
2.0 coming...
« Reply #20 on: April 17, 2004, 10:31:16 PM »
Does the UPLOAD button not work for you?  8O
And yes, the upload function does not work! :)

Anonymous

  • Guest
2.0 coming...
« Reply #21 on: April 17, 2004, 10:32:52 PM »
Quote from: "Mr. Anon"
Does the UPLOAD button not work for you?  8O
And yes, the upload function does not work! :)

An Upload button never appears in the folder.

Also, when adding a link in the HFS program, links never ever appear, no matter how I have entered the address (even with all of the http:// mumbo jumbo)

Offline Mr. Anon

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 270
    • View Profile
2.0 coming...
« Reply #22 on: April 17, 2004, 10:36:21 PM »
What version are you currently using?
The current latest version is Alpha 2.
I have no problems with the Upload button or Links.
Did you start HFS 2.0 with a fresh configuration?

Nanackleman

  • Guest
reply
« Reply #23 on: April 17, 2004, 10:38:15 PM »
Quote from: "Mr. Anon"
What version are you currently using?
The current latest version is Alpha 2.
I have no problems with the Upload button or Links.
Did you start HFS 2.0 with a fresh configuration?

It is alpha 2... just grabbed it.
It is probably not a fresh config... what is the best way to start with a new config?

Thanks again... you are a ton of help!

Nanackleman

  • Guest
2.0 coming...
« Reply #24 on: April 17, 2004, 10:39:54 PM »
I figured it out... and I did see the upload button. Thanks again... love the program and wish there was more I could do to help!

Offline Mr. Anon

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 270
    • View Profile
2.0 coming...
« Reply #25 on: April 17, 2004, 10:41:46 PM »
1. So how did you figure out?
2. Do the upload function work for you? (Does the %encoded-folder% bug exists on your HFS?)

LOL... Did I really help? :)

Divine

  • Guest
2.0 coming...
« Reply #26 on: April 18, 2004, 04:09:52 AM »
Ok! your suggestion to create a real folder to upload worked.
Thats not easy to figure out.

Idea:
Why not have the Upload option not greyed out.
Have it give you a list where you can make a New Real Folder to Upload or specify the folder you want people to upload too.

 
I see the upload page and I can select  a file to upload but I get a when I press the Submit Query.

404 - Not found

Offline Rafi

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 452
    • View Profile
2.0 coming...
« Reply #27 on: April 18, 2004, 05:16:11 AM »
Quote
I see the upload page and I can select  a file to upload but I get a when I press the Submit Query.

404 - Not found
Don't warry..., we get it too  :D  ;)  only rejetto knows how to avoid it... ;)  8O

Offline Mr. Anon

  • Tireless poster
  • ****
  • Posts: 270
    • View Profile
2.0 coming...
« Reply #28 on: April 18, 2004, 05:43:50 AM »
It's now 7:43AM in rejetto's time...
Awaits HFS 2.0 Alpha 3.
Hopes the upload bug gets fixed...
Coming soon...
FTP - in HFS v4. :lol:

Offline Pavel Rus

  • Occasional poster
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • http://skeeper.nm.ru
2.0 coming...
« Reply #29 on: April 18, 2004, 08:43:53 AM »
Hello!
If souce code for version 2 available,
please give me link.