Author Topic: Send Test Email fails  (Read 4287 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gbrat

  • Occasional poster
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Send Test Email fails
« on: April 06, 2013, 05:46:19 AM »
I can't get the email settings to work. I'm running FHFS on Microsoft Server 2012 behind a linksys wireless router. I started off with it behind the firewall forwarding all the ports needed for the server (20/21/25/80/113). I could reach the web interface from the wan side but email wasn't working. I tried placing the server in the DMZ and turning off both the windows firewall and the firewall/filtering options on the linksys. Neither worked.


This is the error I recieve:

Error:
Apr 05 22:29:52 myservername Email.exe[1664]: ERROR => Connection attempt to localhost:4650 failed: IO::Socket::INET: connect: Unknown error

This are my settings:

Email "From" Name:                    G BRAT
Email "From" Address:                gbrat@gmail.com
Email "BCC" Address:                 (this field is blank)
Email Hostname:                        smtp.gmail.com:465
Email Username:                        gbrat@gmail.com
Email Password:                         ************
SSL/TLS Connection:                  (checked)

Offline gbrat

  • Occasional poster
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Send Test Email fails
« Reply #1 on: April 06, 2013, 06:50:00 AM »
I can telnet to smtp.gmail.com 465 so i don't think its a port issue.

Offline raybob

  • Moderator
  • Tireless poster
  • *****
  • Posts: 453
    • View Profile
    • FileSplat.com
Re: Send Test Email fails
« Reply #2 on: April 08, 2013, 03:06:24 AM »
So disabling any and all firewalls does not solve the issue?

Next, go to services.msc to check and see if the STunnel service is even running.  If it's not, there's probably some sort of permissions error.  You're running FHFS 2.0.5 right?

Offline ticosuave

  • Occasional poster
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Send Test Email fails
« Reply #3 on: November 21, 2013, 04:30:47 PM »
I fixed this by going into the stunnel.conf and with notepad deleting the localhost: part. The only problem is when you restart the program it reverts the stunnel.conf back to the problem file. Any clue how to fix the config file from reverting back.

Offline ticosuave

  • Occasional poster
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Send Test Email fails
« Reply #4 on: November 21, 2013, 04:53:56 PM »
if my reply was confusing read up on this
http://www.charmedquark.com/vb_forum/showthread.php?t=7943

also seriously someone tell me how to fix it from reverting back to the old file

Offline raybob

  • Moderator
  • Tireless poster
  • *****
  • Posts: 453
    • View Profile
    • FileSplat.com
Re: Send Test Email fails
« Reply #5 on: November 22, 2013, 04:28:59 AM »
Not sure why that would fix the issue, but if it does then go into the file "configure-stunnel.tpl" and make your change there too.  That's the template that's used to rebuild the stunnel configuration when FHFS starts.

Follow members gave a thank to your post: