rejetto forum

New version: 2.3e

rejetto · 19 · 7582

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *****
    • Posts: 13291
    • View Profile
Please go to:
Menu > updates > check for news/updates

what's new
Small fixes


in details
+ upload: multiple file selection
+ search accounts by typing the first letter
+ smarter speed measure in the log
* using jquery's CDN instead of google's
- delete not working after archive http://www.rejetto.com/forum/bug-reports/2-3d-(292)-delete-after-archive-repeats-the-archive-download-again/
- getUri problem http://www.rejetto.com/forum/programmers-corner/last-beta-sources/msg1059938/#msg1059938
- a big MD5 file can hang http://www.rejetto.com/forum/bug-reports/hfs-hangs-on-access/


Offline MarkV

  • Tireless poster
  • ****
    • Posts: 761
    • View Profile
Congratz,

it's still going on after all these years. Awesome.
http://worldipv6launch.org - The world is different now.


Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *****
    • Posts: 13291
    • View Profile

Offline SilentPliz

  • Operator
  • Tireless poster
  • *****
    • Posts: 1297
  • ....... chut ! shh!
    • View Profile
"+ upload: multiple file selection"....

Niiiiiiiiiiiccccccceeeeee !!!!

 ;)


Offline bigfan

  • Occasional poster
  • *
    • Posts: 5
    • View Profile
Please go to:
Menu > updates > check for news/updates

what's new
Small fixes


in details
+ upload: multiple file selection
+ search accounts by typing the first letter
+ smarter speed measure in the log
* using jquery's CDN instead of google's
- delete not working after archive http://www.rejetto.com/forum/bug-reports/2-3d-(292)-delete-after-archive-repeats-the-archive-download-again/
- getUri problem http://www.rejetto.com/forum/programmers-corner/last-beta-sources/msg1059938/#msg1059938
- a big MD5 file can hang http://www.rejetto.com/forum/bug-reports/hfs-hangs-on-access/

Thank you rejetto!

2.3e runs great, but sometimes my browser stuck at "waiting for code.jquery.com...", I guess it's because the CDN thing? I'm not sure whether jquery's CDN is reliable as google's, but I didn't have this issue before.  :)
« Last Edit: April 12, 2015, 08:56:50 AM by bigfan »


Offline LeoNeeson

  • Tireless poster
  • ****
    • Posts: 712
  • Status: On hiatus (sporadically here)
    • View Profile
    • twitter.com/LeoNeeson
2.3e runs great, but sometimes my browser stuck at "waiting for code.jquery.com...", I guess it's because the CDN thing?
You are right! Frankly speaking, there is no point having "jQuery" hosted somewhere, when we are running a HTTP server.

It would be a good idea that Rejetto include this file in the next HFS release, so that not needed to be connected to internet (for example, when you run it on a local LAN without internet access). What do you think Rejetto?, would that be possible?... Thank you... ;)

(To make it easier for you, looking in the source code, there are references to jQuery, hosted online, in: default.tpl, hfs.tpl and login.tpl)
HFS in Spanish (HFS en Español) / How to compile HFS (Tutorial)
» Currently taking a break, until HFS v2.4 get his stable version.


Offline SilentPliz

  • Operator
  • Tireless poster
  • *****
    • Posts: 1297
  • ....... chut ! shh!
    • View Profile
Hi all!

jquery.min.js is already included in the hfs executable ... it is used when jquery is not be found online.

For quick operation (LAN, for example), it can be useful to put the file in the VFS root (hidden).

In this case, change in the template the following line :

<script type="text/javascript" src="//code.jquery.com/jquery-1.4.4.min.js"></script>


by :

<script type="text/javascript" src="/jquery-1.4.4.min.js"></script>


http://code.jquery.com/jquery-1.4.4.min.js   is the link to the file.  ;)
« Last Edit: April 13, 2015, 04:39:17 PM by SilentPliz »


Offline LeoNeeson

  • Tireless poster
  • ****
    • Posts: 712
  • Status: On hiatus (sporadically here)
    • View Profile
    • twitter.com/LeoNeeson
Good to know. I didn't know "jquery.min.js" was included "inside" the HFS executable (I did found that file in the source code, but I thought it was there only as a backup). I was always downloading the file and editing the template. Thanks for the tip.

In that case, it would be great to have an option (in the HFS menu), to use it permanently, in case I always want to use the internal "jquery.min.js" (instead the online one). Something like: "Always use internal jQuery", or "Always use own hosted jQuery", etc. or something similar...
« Last Edit: April 14, 2015, 08:45:45 AM by LeoNeeson »
HFS in Spanish (HFS en Español) / How to compile HFS (Tutorial)
» Currently taking a break, until HFS v2.4 get his stable version.


Offline Mars

  • Operator
  • Tireless poster
  • *****
    • Posts: 1987
    • View Profile
as say silentpliz,  jquery is included in hfs resources

it's possible to change the external request inside template to always use jquery.min.js

Quote
   <script type="text/javascript" src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.js"></script>
        <script> if (typeof jQuery == "undefined") document.write('<script type="text/javascript" src="/?mode=jquery"></'+'script>'); </script>

replace it  by
Quote

        <script>document.write('<script type="text/javascript" src="/?mode=jquery"></'+'script>'); </script>


Offline SilentPliz

  • Operator
  • Tireless poster
  • *****
    • Posts: 1297
  • ....... chut ! shh!
    • View Profile
Thank you rejetto!

2.3e runs great, but sometimes my browser stuck at "waiting for code.jquery.com...", I guess it's because the CDN thing? I'm not sure whether jquery's CDN is reliable as google's, but I didn't have this issue before.  :)

To retrieve the old settings (without CDN):

Right-click on the vfs root (home) > Properties ...> Diff Template tab

Paste this:

[+special:strings]
options.loadFromCDN=0


Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *****
    • Posts: 13291
    • View Profile
ok, i didn't think of the timeout problem in case of no-internet.
i will just remove it.


Offline Fysack

  • Tireless poster
  • ****
    • Posts: 644
  • present picture
    • View Profile
    • Admin

Offline SilentPliz

  • Operator
  • Tireless poster
  • *****
    • Posts: 1297
  • ....... chut ! shh!
    • View Profile
Hi !  :)

Bug or not bug? (Or syntax changes that would have escaped me.)
 
Since a long time I use groups like this in my templates:

[special:alias]
#administration#=member of|#administration#

[special:import]
{.new account|#administration#|enabled=1|is group=1|notes={.convert|utf-8|ansi|FRENCH TEXT INFORMATIVE NOTE.}.}


With these releases (#292, #293 ), notes no longer appear in Option > Account > Note
----------------------------------------------------------------------

This works normally :

{.new account|#administration#|enabled=1|is group=1|notes=ENGLISH TEXT INFORMATIVE NOTE.}

The problem seems to come from this code:

scriptlib.pas

    if name = 'force ansi' then
      if satisfied(md.tpl) and md.tpl.utf8 then
        result:=noMacrosAllowed(UTF8toAnsi(p))
      else
        result:=p;




Offline rejetto

  • Administrator
  • Tireless poster
  • *****
    • Posts: 13291
    • View Profile
i tried running the supposedly-not-working code in #293 (through debug > run script) and it worked, i mean: the text was showing in account>note


Offline SilentPliz

  • Operator
  • Tireless poster
  • *****
    • Posts: 1297
  • ....... chut ! shh!
    • View Profile
Strange ... it stopped working on this template for example.